Fra Sharepoint til en ægte digital arbejdsplads

Med moliri får I et intranet og en digital arbejdsplads på én og samme platform.  

På vej mod fremtiden


Sharepoint er i vores optik fader til den moderne digitale arbejdsplads. Det har været en rejse i modenhed, hvor fagsystemerne ikke nødvendigvis talte særlig godt sammen, og dermed ikke var så tilgængelige pga. manglende åbne standarder for udveksling af data.  Efterhånden er mange af disse barrierer fjernet ved, at producenterne af lukkede systemer har erkendt markedernes behov for ubegrænset adgang til data.

Moderne digitale arbejdspladser har for alvor taget fart med udflytning af lokalt IT-infrastruktur til Skyen. Hvor især Microsoft har åbnet og bundet mange af de mest benyttede fagsystemer sammen via Microsoft Office365 og Azure. 

Billede
Billede

Historien om Sharepoint

Sharepoint var oprindeligt udarbejdet som et selvstændigt it-system, tilsvarende virksomhedens øvrige fagsystemer såsom Dynamics til Økonomi og CRM til kundeadministration.

De første generationer af Sharepoint var ofte intranet informationssider uden interaktion. Da der ikke var sammenhænge til øvrige fagsystemer, blev brugerne nødsaget til at skifte rundt mellem de forskellige fagsystemer, hvilket resulterede i mange arbejdsgange og ja dobbeltregistreringer med flere versioner af samme indhold. 

Et gammelt Sharepoint intranet, vil derfor alt andet lige være et meget lukket system, med egne forretningsgange for push-deling af primært statiske informationer. Typisk struktureret i lukket filmapper der primært klikkes igennem i stedet for brug af søgning.  

En parably, der favner bredt

En moderne Sharepoint som digital arbejdsplads skal derimod betragtes mere som en paraply der favner virksomhedens forskellige fagsystemer, hvor brugeren tilgår og afgiver informationer dynamisk efter behov.

Har medarbejderen brug for økonomisk indblik omkring et kundeforhold, så foretages en søgning i Sharepoint, hvor resultatet er et opslag via virksomhedens crm system, og hvor samhandel f.eks. er registreret med økonomiske data fra økonomisystemet. Kort sagt lagres data kun ét sted, og der hvor det giver bedst mening. Det er så Sharepoints opgave dynamisk at flette disse informationer sammen og bringe dem til brugeren uden de egentligt skal forholde sig til, hvor dataen er opbevaret. En moderne Sharepoint som digital arbejdsplads, genanvender og forædler data ud fra den sammenhæng som brugeren skal benytte disse.  

Billede

Krav til det moderne Sharepoint

Fordi en moderne Sharepoint som digital arbejdsplads er et mix mellem statisk og dynamisk indhold, er søgetjenesten helt afgørende omdrejningspunkt for brugerens hverdag. Det stiller krav til en mere nuanceret gruppering af indhold med kategorisering af f.eks. fagemner, målgrupper, temaer, kilder og form. 

En moderne Sharepoint er derfor et endeligt opgør med de gamle lukkede mappestruktur for indhold, netop fordi indhold skabes dynamisk via en åben tilgang til de mange funktioner fra fagsystemerne, der tilgås på forskelligvis og altid med brugeren i centrum.  

Søgning i moliri:

 

  • Foregår på tværs af fælles indhold, personligt indhold og medarbejdere.
     
  • Er struktureret ved hjælp af kategorier, tags og forfatter, hvilket gør det langt nemmere og hurtigere at finde indhold. 
     
  • Inddrager også selve indholdet i dokumentet - ikke bare titel og beskrivelse.
Billede

moliri - en moderne Sharepoint

Vores egen tjeneste moliri er et godt eksempel på en ægte digital arbejdsplads, baseret på Sharepoint O365, hvor vi har adopteret de bedste fagsystemer fra Microsoft i en sammenhæng, som gør det betydeligt nemmere at arbejde effektivt for den enkelte medarbejdere. Ja, nogen af processerne er ligefrem automatiseret i moliri, så medarbejderne ikke behøver at bruge tid på ligegyldigt monotont arbejde, som de er alt for overkvalificeret til. moliri er en standard applikation der favner det bedste, som forstås ved et intranet eller for brugeren en moderne digital arbejdsplads.

Har I lyst til at se hvordan en moderne Sharepoint som ægte digital arbejdsplads fungerer i praksis, så book en præsentation eller få adgang til en prøveperiode i jeres helt eget miljø, med jeres egne data