Skip til hoved indholdet

Man kan skrive mange, tykke bøger om vidensdeling. Der er dog én grundlæggende huskeregel: vidensdeling handler om kommunikation og sociale relationer. Medarbejderen har altså hovedrollen, når det kommer til vidensdeling. 

Hvad?

Vidensdeling er mere end udveksling af dokumenter. Alt, der kan hjælpe dine kollegaer til at blive mere effektive eller få mere kvalitet ind i arbejdsdagen, er viden, som er værd at dele.
Derfor: Flyt den uformelle dialog fra kaffemaskinen til intranettet. På den måde skaber I et digitalt samlingspunkt, hvor al viden bliver tilgængelig og søgbar – og det kommer hele organisationen til gode.

Hvorfor?

Medarbejderne vil gerne hjælpe deres virksomhed med at nå sine mål, og her kan vidensdeling komme alle til gode. Samles viden i et fælles intranet, bliver den tilgængelig for alle, mens dialog og dokumenter smelter sammen i ét flow af kommunikationen. Det lover fantastiske resultater. 

Hvordan?

Det er vigtigt, at I finder ud af, hvad I ønsker at opnå med jeres vidensdeling – og hvordan den skal foregå. Derfor afhænger god vidensdeling af gode aftaler.
Gemmer I lokalt? Hvornår bruger I mails? Sender I mails til jer selv, i stedet for at dele på intranettet? Hvor gemmer I foreløbige versioner af dokumenter? Lav en fælles plan, som alle er med på.

Hvor?

Al vidensdeling bør finde sted på intranettet, som på den måde bliver et naturligt samlingspunkt og start på hverdagen for alle medarbejdere.
Derfor bør platformen tage udgangspunkt i medarbejdernes behov, ligesom der skal være en god søgefunktion, så viden hurtig lokaliseres.
Og så skal jeres platform være simpel. Faktisk bør det være så simpelt for brugerne at anvende platformen, at de helt slipper for at tænke.

Læs mere om vores løsninger til vidensdeling her https://moliri.dk/loesninger


Svarene på de fire spørgsmål er sammenfatninger af en række blogindlæg om vidensdeling, vi har skrevet.
Find dem her – og få løbende tricks til bedre vidensdeling

moliri er produceret af:

Bleau A/S
Vejlbygade 16c, 1. sal
8240 Risskov

Telefon: + 45 70 20 88 33
info@moliri.dk

Telefontider support

Genveje til